Chiftele marinate din piept de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de curcan
  • ceapa
  • cartofi
  • usturoi
  • ardei rosu
  • boia
  • oua
  • sare
  • piper
  • bulion
  • mirodenii
  • faina
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

Se toaca pieptul de curcan, ceapa, cartofii si usturoiul. Se adauga un ou sau mai multe(depinde cat faceti). Se asezoneaza: sare, piper si ce mai doriti.

Se fac chiftelute rotunde si se dau prin faina.

Se prajesc in ulei.

Se face un sos din ceapa, cativa catei de usturoi , ardei -calite in ulei. Se pune bulion sau sos de rosii peste ele si se dau cateva clocote.

Sosul se face inainte de a frige chiftelele. Pe masura ce se scot, se pun in sos. Cand se termina toate, se dau in clocot si se mai pun mirodenii. Indrazniti, experimentati si va gasiti combinatia ideala de mirodenii.

Se poate presara verdeata la servire, se poate adauga putina smantana.

Se servesc alaturi de piure de cartofi, orez simplu, paste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise