Chiftelute cu somon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca. 200 gr file de somon fără piele
  • sare, piper, sucul a jumătate de lămâie
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 bucată de ghimbir
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 ouă
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguriţe garam masala (sau condimente în amestec: cuişoare, scorţişoară, nucşoară etc.)
  • unt şi ulei de măsline
  • ulei pt prăjit chifteluţele

Mod de preparare

Somonul se sărează, piperează, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte.

Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert se pasează. Morcovul şi ghimbirul se curăţă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ardeiul iute se curăţă de vene şi seminţe şi se toacă mărunt.

Morcovul, ghimbirul şi ardeiul iute se călesc în ulei de măsline.

Somonul se prăjeşte pe ambele părţi în unt şi ulei de măsline, apoi se pasează cu o furculiţă.

Întrun bol se amestecă cartofii pasaţi, somonul, legumele călite. Se adaugă ouăle, mierea şi condimentele. Se amestecă bine. Se potriveşte de sare.

Se încinge uleiul (cantitate suficientă pentru a prăji chifteluţele în baie de ulei fierbinte). Cu o linguriţă se formeză chifteluţe şi se pun în uleiul încins. După ce se prăjesc se scot pe şervet absorbant. Se pastrează la cald până se prăjeşte întreaga cantitate.

Se servesc cu un dip obţinut prin mixarea în blender a 500 gr de iaurt, o piersică tăiată cubuleţe, un ardei iute mic (facultativ), sare după gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise