Chiftelute de carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g carne de vita,
  • 1 ou, 100 ml de lapte,1 catel de usturoi, patrunjel, 3-4 linguri de pesmet, 1 lungurita de nucsoara, 3 linguri de parmezan, faina de grau, coaja de la 1/2 de lamaie, 1/2 de pahar de vin alb

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu toate ingredientele sus mentionate, adaugand un pic de sare si putin piper. Se pun la incins intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei (daca aveti ulei de masline cu atat mai bine). Dati o forma rotunda chiftelutelor, treceti-le prin faina de grau si le puneti la prajit cam 10 minute la foc mic in asa fel incat sa prinda culoare la exterior, iar in interior sa ramana moi.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, adaugati coaja de la 1/2 de lamaie si jumatate de pahar de vin alb, le acoperiti cu un capac si le lasati aproximativ 15-20 minute pana cand se evapora vinul si se formeaza o crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise