Chiftelute de cartofi

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 1-2 morcovi mici 1 telina mica mica(optional)
  • 2 oua
  • 3 linguri cu faina
  • sare si piper dupa gust(optional
  • boia de ardei iute)
  • apa
  • lapte sau smantana de gatit(dupa gust sau buzunar)
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, morcovii si telina.Dupa ce s-au racit,se dau prin razuitoare.Intr-un castron,se pun cele 2 oua,sare,piper,boia,se bate ca pentru omleta.Faina se amesteca bine cu compozitia de cartofi si apoi se adauga \"omleta\".Se framanta putin(pentru omogenizare)si se lasa la rece sa se odihneasca.Se pune pe foc o tigaie in care se incinge putin ulei.Se prajesc \"chiftele\".Se pot servi calde sau reci.Calde sunt delicioase cu smantana sau iaurt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise