Chiftelute de praz cu smintina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. praz nu prea gros
  • 2 l apa
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri brinza burduf rasa
  • 1 lingura unt (margarina)
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceasca smintina
  • sare

Mod de preparare

Se curata prazul, se taie bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si se trece prin masina de tocat carne. Se sdauga ouale puse pe rind, brinza, untul, sarea, faina. Compozitia va fi ca o ciulama groasa. Se incinge ulei intr-o tigaie adinca si se ia cu lingura din compozitie si i se da drumul in baia de ulei.

Se rumenesc chiftelute pe o parte si pe cealalta. Se aseaza intr-o forma pentru gratin (ex. de sticla de Jena). Se toarna deasupra smintina amestecata cu o lingurita de faina si se presara brinza rasa. Se dau jumate de ora la cuptor.

Se serveste in forma cu smintina deasupra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise