Chiftelute din peste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):500gr. peste file
  • 2 felii de franzela
  • 2-3 linguri de lapte
  • 4 morcovi
  • 2oua
  • 1lingura de faina
  • 4-5linguri ulei
  • 20gr. unt
  • 1legatura de patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • sare si piper;

Mod de preparare

Pestele se spala si se da prin masina de tocat. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la rece 10-15 min. Morcovii se curata, se spala si se fierb 10min. , in apa cu sare.

Se amesteca pestele tocat cu franzela inmuiata in lapte, 2 morcovi dati prin razatoare, ouale batute si 1lingura de patrunjel tocat.Se formeaza chiftelute potrivit de mari, se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.Se lasa la scurs pe hartie absorbanta.

Separat , se calesc in unt si ceilalti morcovi, care se taie felii subtiri sau se rad si se condimenteaza cu sare si piper.

Chiftelutele se servesc cu lamaie si garnitura de morcovi. Se orneaza cu patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise