Chiftelute din peste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 portii):500gr. peste file
  • 2 felii de franzela
  • 2-3 linguri de lapte
  • 4 morcovi
  • 2oua
  • 1lingura de faina
  • 4-5linguri ulei
  • 20gr. unt
  • 1legatura de patrunjel verde
  • 1 lamaie
  • sare si piper;

Mod de preparare

Pestele se spala si se da prin masina de tocat. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune la rece 10-15 min. Morcovii se curata, se spala si se fierb 10min. , in apa cu sare.

Se amesteca pestele tocat cu franzela inmuiata in lapte, 2 morcovi dati prin razatoare, ouale batute si 1lingura de patrunjel tocat.Se formeaza chiftelute potrivit de mari, se dau prin faina si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.Se lasa la scurs pe hartie absorbanta.

Separat , se calesc in unt si ceilalti morcovi, care se taie felii subtiri sau se rad si se condimenteaza cu sare si piper.

Chiftelutele se servesc cu lamaie si garnitura de morcovi. Se orneaza cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise