Chiftelute dulci

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 mere (ionatan,golden) potrivite,
  • rom,
  • scortisoara,
  • zahar,
  • lamaie,
  • 200gr faina,
  • 1-2 oua,
  • un praf de sare,
  • 150ml bere (sau apa minerala),
  • ulei.

Mod de preparare

Razuim merele, le stoarcem, adaugam zeama de lamaie, scortisoara si rom. Le lasam sa stea cam 1/2 de ora.Intre timp se prepara un aluat de clatite din faina,oua,bere(apa minerala)sare. Se pun merele in aluat, se amesteca si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta(servetele), se pudreaza cu zahar si se servesc de preferat calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise