Chiftelute dulci

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 mere (ionatan,golden) potrivite,
  • rom,
  • scortisoara,
  • zahar,
  • lamaie,
  • 200gr faina,
  • 1-2 oua,
  • un praf de sare,
  • 150ml bere (sau apa minerala),
  • ulei.

Mod de preparare

Razuim merele, le stoarcem, adaugam zeama de lamaie, scortisoara si rom. Le lasam sa stea cam 1/2 de ora.Intre timp se prepara un aluat de clatite din faina,oua,bere(apa minerala)sare. Se pun merele in aluat, se amesteca si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta(servetele), se pudreaza cu zahar si se servesc de preferat calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise