Chiftelute in sos de lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 1ceapa mare-rasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/4 pahar pesmet
  • 1ou
  • 1/2pahar patrunjel verde tocat
  • 2linguri de ulei
  • sare,piper,putina nucsoara
  • ptr sos
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben)
  • 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda).
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • sare,piper la gust
  • la nevoie putin zahar

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora.

Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata.

Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul.

Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot.

Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.

Eu le pregatesc aproape de masa ca sa nutrebuie sa le incalzesc inca o data.Iese o mancare deosebita mai ales cu carcum dar daca nu gatiti nu este numaidecit obligatoriu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise