Chiftelute in sos marinat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carne de porc
  • carne de vita
  • ceapa
  • mărar
  • bulion
  • vin alb
  • usturoi
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca carnea de porc cu carnea de vita (sau se cumpara direct amestec) cu sarea, piperul si restul condimentelor, inclusiv cu ceapa tocata mărunt si călită in ulei pana capată o culoare aurie si usturoiul tocat mărunt. Se formează chifteluțele si se prăjesc in mult ulei pentru a fi pufoase si nu uscate. Separat, intr-o tigaie se adaugă bulion, câteva boabe de piper, sare si un pahar de vin alb. Se fierbe sosul obținut pana da in clocot. Cand a scăzut sosul, se adaugă chiftelutele prăjite si se mai lasă 5-10 minute sa fiarbă la foc mic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise