Chiftelute marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne tocata 500gr
  • ceapa 150gr
  • usturoi 50gr
  • patrunjel verde 1 leg
  • marar verde 1 leg
  • sare
  • piper
  • ou 2 buc
  • franzela 2-3 felii
  • Sos:
  • bulion -300g
  • ulei -150 ml
  • usturoi 2 catei
  • ceapa mica
  • foi de dafin -2 g
  • piper boabe -10g
  • sare -30g

Mod de preparare

Chiftelutele, carnea toccata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oua, sare, piper, usturoi pisat bine, marar, patrunjel si franzela imuiata in apa sau lapte, apoi stoarsa foarte bine. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei. Se scot se scurg.

Sosul: uleiul se pune la incins, apoi se adauga usturoi tocat marunt si ceapa tocata fin, se calesc impreuna, apoi se adauga bulionul pina se desface. Se stinge cu apa si se condimenteaza. Se continua fierberea.

Dupa ce sosul este gata se adauga chiftelutele si se mai dau in citeva clocote impreuna. Se servesc calde cu verdeata tocata fin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise