Chiftelute marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne tocata 500gr
  • ceapa 150gr
  • usturoi 50gr
  • patrunjel verde 1 leg
  • marar verde 1 leg
  • sare
  • piper
  • ou 2 buc
  • franzela 2-3 felii
  • Sos:
  • bulion -300g
  • ulei -150 ml
  • usturoi 2 catei
  • ceapa mica
  • foi de dafin -2 g
  • piper boabe -10g
  • sare -30g

Mod de preparare

Chiftelutele, carnea toccata se amesteca cu ceapa tocata marunt, oua, sare, piper, usturoi pisat bine, marar, patrunjel si franzela imuiata in apa sau lapte, apoi stoarsa foarte bine. Se formeaza chiftelutele si se prajesc in ulei. Se scot se scurg.

Sosul: uleiul se pune la incins, apoi se adauga usturoi tocat marunt si ceapa tocata fin, se calesc impreuna, apoi se adauga bulionul pina se desface. Se stinge cu apa si se condimenteaza. Se continua fierberea.

Dupa ce sosul este gata se adauga chiftelutele si se mai dau in citeva clocote impreuna. Se servesc calde cu verdeata tocata fin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise