Chiftelute marinate din carne de curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 100ml vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi puse la cuptor)

Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 2-3 linguri ulei de masline,pana se innmoaie bine(.Eu am pasat apoi ceapa cu blenderul vertical sa iasa un sos cremos).Apoi se adauga pasta de tomate,vinul,foile de dafin si 400ml supa de carne(sau apa).Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul se ingroasa,apoi se adauga chiftelutele,sa mai lasa la foc mic 10-15 minute sa fiarba.Se adauga la final patrunjel proaspat tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise