Chiftelute marinate din carne de curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet alb
  • sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 100ml vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel proaspat

Mod de preparare

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi puse la cuptor)

Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 2-3 linguri ulei de masline,pana se innmoaie bine(.Eu am pasat apoi ceapa cu blenderul vertical sa iasa un sos cremos).Apoi se adauga pasta de tomate,vinul,foile de dafin si 400ml supa de carne(sau apa).Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul se ingroasa,apoi se adauga chiftelutele,sa mai lasa la foc mic 10-15 minute sa fiarba.Se adauga la final patrunjel proaspat tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise