Chiftelute suedeze

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g carne de porc tocata
  • 300g de vita tocata
  • 200ml smantana
  • 1 felie mare de paine veche
  • 500ml lapte
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu mustar
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare
  • piper si ulei ptr. prajit

Mod de preparare

Amestecati cele 2 feluri de carne pana se omogenizeaza.

Adaugati painea inmuiata in putin lapte si foarte bine scursa,1/4 din cantitatea de smantana,oul,ceapa verde tocata,mustarul,sarea si piperul.

Cu palmele ude formati mingiute de carne si prajiti-le in ulei incins.Scoateti-le pe un servetel de hartie.

Amestecati smantana cu usturoiul zdrobit si turnati peste chiftelutele fierbinti.

Se servesc alaturi de un piure pufos si o lingura cu gem de merisoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise