Choux a la creme cu fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati):
  • Pentru aluat - 250 ml apa,
  • 150 g faina,
  • 1 lingurita zahar,
  • 75 g unt,
  • 3 sau 4 oua,
  • 1 varf de cutit sare.
  • Pentru umplutura: frisca batuta,
  • capsuni sau zmeura,
  • 2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare

Puneti sa fiarba apa impreuna cu untul taiat bucatele, zaharul si sarea. Luati vasul de pe foc si incorporati (deodata) faina cernuta. Amestecati cu putere, pana ce aluatul se desprinde de pe margini (daca nu reusiti imediat, puneti vasul din nou pe foc si continuati sa amestecati). Lasati aluatul sa se raceasca si adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si ridicand aluatul cu lingura. Aluatul este gata cand devine elastic si are consistenta unei maioneze groase.

Puneti cate-o gramajoara de aluat pe o tava unsa cu unt si coaceti choux-urile circa 25 de minute la cuptorul incins la 240°C. Lasati-le sa se raceasca, taiati-le capacelele si umpleti-le cu frisca si capsuni sau zmeura. Puneti capacelele la loc si pudrati-le cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise