Chutney cu merisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, toca ti
  • 340 g merisoare proaspete sau congelate
  • 1/2 cana zahar brun deschis Îndesat
  • 1/2 cana cirese uscate
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita enibahar
  • chutney cu merisoare

Mod de preparare

Într-o cratita mare, se incalzeste uleiul la foc

potrivit spre mic. Se adauga ceapa si usturoiul; se

prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când

ceapa este frageda.

Se adauga merisoarele, zaharul brun, clresele

uscate, coaja si sucul de portocala, piperul, sarea si

enibaharul. Se fierb, amestecând din când in când.

10 minute sau pâna când se umfla merisoarele. Se

raceste la temperatura camerei. Se serveste la

temperatura camerei sau de la frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise