Chutney picant

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr. rosii
  • 1vanata mica
  • 2catei de usturoi
  • 1mar rosu
  • 100gr. stafide
  • 300gr. zahar
  • 1ardei rosu iute
  • 2cuisoare
  • ghimbir ras
  • 500ml. otet de mere
  • 1 ceapa
  • sare;

Mod de preparare

Se spala rosiile si vanata si se taie bucati.Marul se spala si se taie felii.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Se pun toate intr-o cratita, se adauga otetul, zaharul, stafidele, condimentele si sarea si, timp de o ora , se lasa sa fiarba, la foc potrivit.

Se pune sosul in borcane si se inchid ermetic.Se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.

Acest sos picant, de inspiratie englezeasca, se poate consuma ca atare, cu paine integrala sau cu friptura de pasare si orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise