Ciocanele de pui cu telina

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ciocanele de pui
  • 300 g telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel
  • 4-5 frunze de spanac
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingurita faina
  • sare, piper, paprika

Mod de preparare

Curatati si taiati telina bastonase mai mari. Tocati marunt ceapa, ardeiul si rosia.

Intr-o craticioara puneti la prajit ciocanelele de pui in ulei. Intoarceti-le pe toate partile pana prind putina crusta. Adaugati ceapa si telina, caliti cateva minute si apoi ardeiul, rosia si cateva frunze de spanac. Adaugati 200 ml apa, putina sare si lasati sa fiarba la foc mic cu capac cam 30-40 minute.

Intre timp pregatiti o tava garnisita cu cateva feliute castravete, lamaie, usturoi si rosie. Dupa ce a fiert bine carnea, desfaceti faina in putina apa si adaugati-o peste mancare. Condimentati cu sare, piper si paprika si lasati sa mai dea cateva clocote.

Asezati pe tava carnea, telina si sosul, garnisiti cu patrunjel si stropiti cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise