Se cern împreună cacaua cu laptele praf şi se amestecă bine.
Se pun zahărul şi apa în cratiţă pe foc, amestecând mereu. Se adaugă ciocolata ruptă si se fierbe vreo 8-10 minute. La sfârşit se pune şi oţetul. Se adauga margarina care a fost scoasă cu ceva timp din frigider. Am folosit margarina Linco de data asta. Am lasat tot pe foc până s-a topit, apoi am luat cratiţa si am adăugat rapid amestecul de lapte cu cacao şi apoi nuca de cocos si o esenţă de rom.
Am pus pe foi de napolitană că e mai uşor de manevrat şi de transportat. Ca sa folosesc toate foile le-am uns pe cele rămase cu dulceaţă şi le-am pus si pe ele. Am pus greutăţi peste foi şi am pus la rece pe balcon. Se întăreşte destul de repede. Dacă o doriţi mai moale, măriţi cantitatea de apă. Cine vrea mai puţin dulce să scadă cantitatea de zahăr. E o reţetă care iese fără probleme.
• Puteţi înlocui nuca de cocos cu nucă obişnuită tăiată felii sau cu stafide, alune.
• Nu e obligatoriu să puneţi ciocolata cu alune, eu o aveam si am adăugat-o.
• Puneţi ce esenţă va place.
• Dacă o doriţi mai fină, dupa ce adaugaţi laptele cu cacaua, amestecaţi cu mixerul si apoi adăugaţi nuca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise