Ciocolata cu pere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g ciocolata mocca
  • 200g ciocolata amaruie 250ml frisca
  • 4linguri lichior de cafea
  • 1para
  • 250ml vin alb
  • 1baton de scortisoara
  • 1 lingura fistic tocat
  • menta -decor

Mod de preparare

Se rup bucati si se topesc cele 2 ciocolate in frisca fierbinte,amestecand.Se inglobeaza apoi lichiorul de cafea.Se lasa sa se raceasca amestecul si se da la frigider cca.6 ore.Se decojeste para,se taie sferturi si se curata de cotor.Se da in fiert vinul impreuna cu batonul de scortisoara.Se asaza inauntru feliile de para si se inabusa cca 5min.Se lasa sa se raceasca in zeama .Se bate cu mixerul compozitia de coicolata.Se spriteaza apoi decorativ in 4 cupe de desert.Se lasa sa se scurga bine feliile de para si se asaza pe crema de ciocolata.Se presara deasupra fistic si frunze proaspete de menta si se orneaza desertul. Se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise