Ciocolata de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 100g cacao
  • 200 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 1/2 kg lapte praf
  • esenta de rom
  • stafide, alune, nuci, (dupa placere)

Mod de preparare

Siropul:

zaharul,otetul si apa se dau la fiert pentru 10 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca. Se ia de pe foc. Se adauga untul sau margarina. Dupa ce se topeste, se adauga laptele praf si cacao cernute, se amesteca foarte bine, la final se adauga stafidele, alunele, esenta.

Se intinde pe o coala de celofan.

Se poate obtine ciocolata in doua culori:

Inainte de a adauga cacao,se intinde un strat subtire ce ciocolata apoi se incorporeaza cacao si se intinde urmatorul strat.

Se poate rula, se obtine o rulada de ciocolata in doua culori

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise