CIOCOLATA DE CASA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 1/2 kg lapte praf
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 100 g cacao
  • esenta de rom (nuca aluna, stafide,dupa preferinta)

Mod de preparare

Sirop: apa,zaharul, otetul,esenta.Fierbi aproximativ 10 minute. Incerci siropul cu picatura pe o lingura de inox ca la dulceata.

Iei siropul de pe foc,adaugi untul, lasi sa se topeasca, incoporezi laptele praf si cacao cernute, nucile sau stafidele daca doresti.Asezi ciocolata intr-o tava acoperita cu celofan. Daca doresti ciocolata in culori, adaugi cacao dupa ce ai intins o parte in compozitie alba.Poti sa si rulezi. Obtii ciocolata rulada.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise