Ciocolata de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 120ml apa
  • 1 pachet margarina (unt)
  • 1 pachet cacao
  • 500g lapte praf
  • nuca prajita sau alune

Mod de preparare

Se prepara pe foc un sirop din 1 kg zahar si 120 ml apa , din momentul fierberiii se lasa 2 minute apoi se da la o parte, vom adauga pachetul de margarina amestecand incontinuu vom adauga in ploaie laptele praf si cacaoa (vom amesteca laptele praf si cacaoa apoi le vom cerne ca sa nu se faca cocoloase). Se toarna compozitia bine omogenizata in forme sau in tava de la cuptor se da la rece pana se intareste. Merita sa o incercati este asa zisa ciocolata ca la mama acasa . Este naturala nu pot spune ca nu ingrasa , dar merita sa va bucurati copii intr-o zi de duminica .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise