Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr de lapte praf
  • - 350 gr de zahăr
  • - 50 gr de cacao
  • - 150 gr de stafide
  • - 150 ml de apă
  • - 100 gr de unt
  • - esenţă de rom

Mod de preparare

- punem apa cu zahărul, într-o oală, pe foc , apoi adăugăm cacaoa . Lăsăm să fiarbă câteva minute (în funcţie de cât de tare vrem să ne iasă ciocolata ).

- închidem focul, apoi adăugăm laptele praf şi amestecăm cu o lingură de lemn

- adăugăm untul, stafidele şi esenţa de rom

- amestecăm şi punem compoziţia într-o tavă/formă de chec, tapetată cu foaie de copt

- lăsăm la rece cel puţin 12 ore

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise