Ciocolata de casa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr lapte praf raraul
  • 500gr. zahar
  • 150ml apa
  • un pachet unt
  • vanilie,es rom, alune sau nuci
  • cacao,4 lg

Mod de preparare

Se pune pe foc zaharul, cu zah. vanilat , apa si se fierbe pana se formeaza un sirop, care ii facem proba cu picatura.

Dupa ce siropul s-a legat, se adauga laptele praf cernut, si se mesteca bine, apoi untul, si alunele.

Se pregateste un vas yena, se unge cu unt, si se pune 12 din compozitie.

Se netezeste si se pregateste cealalta 1|2, in care se pune cacaoa, es. de rom ,amestecandu-se bine.

Se toarna peste cealalta 12 alba si se intinde bine

Apoi cu o furculita, amestecam de sus in jos , ca sa iese culorile intercalate.

Deasupra presaram bomboane mici de ciocolata, si dam la rece pana a doua zi !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise