Ciocolata de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 300 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 150 gr unt
  • 100 gr alune de padure prajite
  • esenta de migadale sau rom

Mod de preparare

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin mai subtire decat mierea.

2. Adaugam cacao, mai dam in cateva clocote dupa care oprim focul, adaugam untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet.

3. Adaugam esenta de migdale si treptat laptele praf. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

4. Ungem cu unt un vas Yena de dimensiuni aproximative 28x18 cm si apoi turnam compozitia netezand-o cu o spatula.

5. Infingem in ciocolata alunele de padure, netezind apoi cu spatula, acoperim vasul cu o folie si dam la rece pentru cateva ore.Taiem patratele si servim.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise