Ciocolata de casa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 300 gr lapte praf
  • 50 gr cacao
  • 150 gr unt
  • 100 gr alune de padure prajite
  • esenta de migadale sau rom

Mod de preparare

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin mai subtire decat mierea.

2. Adaugam cacao, mai dam in cateva clocote dupa care oprim focul, adaugam untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet.

3. Adaugam esenta de migdale si treptat laptele praf. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

4. Ungem cu unt un vas Yena de dimensiuni aproximative 28x18 cm si apoi turnam compozitia netezand-o cu o spatula.

5. Infingem in ciocolata alunele de padure, netezind apoi cu spatula, acoperim vasul cu o folie si dam la rece pentru cateva ore.Taiem patratele si servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise