Ciocolata de casa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 180g unt
  • 250g lapte praf
  • 100g cacao
  • 500g zahar
  • 150ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200g alune intregi sau pisate

Mod de preparare

Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaoa pana cand dispar cocoloasele.

Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta.

Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un sirop de dulceata. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine cu compozitia pregatita din unt,lapte praf si cacao. Alunele pot fi incluse intregi sau macinate.

Se toarna in forme sau pe un platou mai mare unse in prealabil cu unt.Se lasa la rece cel putin 12 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise