Ciocolata de casa dietetica

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr. lapte praf neîndulcit (cel mai bun mi se pare Raraul);
  • - 150 gr. fructoza (6 linguri);
  • - 50 gr. unt
  • - 150 gr. apa
  • - 125 gr. cacao
  • - nuci, migdale, alune, esenta rom, esenta vanilie, coaja de portocala confiata...dupa preferinţă

Mod de preparare

Laptele praf şi cacaoa se cern într-un castron.

Apa impreuna cu fructoza se pun la fiert într-o cratiţă până se ingroaşă puţin siropul ( de când începe să fiarbă, încă aprox. 10 minute, amestecându-se din când în când). Se stinge focul, se adauga untul, esenţele, şi se toarna în castron, peste lapte şi cacao. Se amentecă bine timp de câteva minute ( va arăta ca şi o cocă de pâine -destul de tare), după care se adaugă nucile, migdalele etc şi se modelează sub formă de baton. Se pune într-o tavă de chec, tapetată cu staniol sau hârtie de copt şi se dă la rece. După aproximativ o oră se poate tăia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise