Ciocolata fierbinte

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g de fulgi de ciocolata simpla
  • 900 ml lapte
  • un praf de scortisoara macinata
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

1. Se pune ciocolata intr-un bol. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura scazuta timp de 2-3 minute sau pana cand se topeste.

2. Se incalzeste laptele intr-o oala pe aragaz.

3. Se adauga putin lapte cald peste ciocolata topita si se amesteca. Se adauga amestecul peste restul de lapte din oala.

4. Se adauga un praf de scortisoara si se da in clocot.

5. Se ia oala de pe aragaz si se bate cu grija laptele cald cu ciocolata cu telul sau cu mixerul pana cand face spuma si are clabuci la suprafata.

6. Se toarna ciocolata calda in cesti si se adauga zahar dupa gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise