Ciocolata fierbinte

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g de fulgi de ciocolata simpla
  • 900 ml lapte
  • un praf de scortisoara macinata
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

1. Se pune ciocolata intr-un bol. Se pune in cuptorul cu microunde la temperatura scazuta timp de 2-3 minute sau pana cand se topeste.

2. Se incalzeste laptele intr-o oala pe aragaz.

3. Se adauga putin lapte cald peste ciocolata topita si se amesteca. Se adauga amestecul peste restul de lapte din oala.

4. Se adauga un praf de scortisoara si se da in clocot.

5. Se ia oala de pe aragaz si se bate cu grija laptele cald cu ciocolata cu telul sau cu mixerul pana cand face spuma si are clabuci la suprafata.

6. Se toarna ciocolata calda in cesti si se adauga zahar dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise