CIOLAN AFUMAT IN FOI DE GULII

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat,
  • 200g.ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • foi de gulii,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 rosie,
  • 4 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu ,
  • 2 linguri otet de vin rosu;

Mod de preparare

1.Se fierbe ciolanul afumat in apa cu sare.

2.Foile de gulii se oparesc in apa cu bicarbonat.

3.Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.Intr-o tigaie se pune ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate ,putin zahar si se calesc 1-2 minute;se adauga ciupercile ,se sareaza, pipereaza si se calesc mai departe.Se pune apoi otetul,se amesteca si se ia de pe foc.Se va servi sosul rece pe langa ciolan.

4.Dupa ce a fiert ciolanul, se scoate pe un fund de lemn , se lasa putin sa se raceasca , se scoate osul si se ruleaza.

5.Se aseaza foile de gulii una langa alta ,cu marginile suprapuse una peste alta .Se pune ciolanul deasupra si se ruleaza impreuna cu foile de gulii.Se pune rulada rezultata in folie de aluminiu si se pastreaza la rece 1 ora.

6.Se scoate rulada din folie ,se taie felii care se aseaza ca o coroana de jur imprejurul unei farfurii rotunde, iar in mijloc, un bol cu sosul rece.Un Merlot Rose merge excelent cu acest fel de mancare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise