Ciorba ardeleneasca de perisoare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc si vita
  • un os de vita
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • o felie de telina
  • 1 ou
  • 4 lg de orez
  • o mana de faina
  • 4 l apa + 500 ml+ 500 ml
  • 1/2 de cana de zeama acra de pe castravetii murati
  • 3 frunze de patrunjel tocate marunt
  • 1 frunza de leustean tocata marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Va spuneam eu ca in bucataria mea se intalnesc 3 stiluri , 3 regiuni: Oltenia, Cluj si Bistrita.

Si de fiecare data rezulta retete deosebite.

Si cum iarna ne tenteaza mancarurile calde si condimentate, am trecut la treaba.

Pentru inceput speli bine osul de vita si ii dai un clocot in 500 ml de apa, dupa care il clatesti sub jet de apa rece.

Intre timp cureti zarzavatul si il tai marunt.

Pui apa in oala si cand da in clocot adaugi un strop de sare si osul de vita, lasand la foc mic 15 minute. In acest moment adaugi zarzavatul si incepi sa pregatesti perisoarele.

Speli orezul si il fierbi 5 minute in 500 ml de apa cu putina sare, apoi il scurgi si il adaugi peste carne. Adaugi condimentele si oul, framantand si omogenizand totul.

Formezi perisoarele de marimea unei nuci, le dai prin faina si le asezi pe o planseta.

Cand zarzavatul este fiert adaugi cu grija perisoarele si lasi sa fiarba la foc mic cca 20 de minute.

Acum torni zeama de pe castraveti si mai fierbi la foc mic 5 minute.

Adaugi in ciorba amestecul de verdeaa, stingi focul si acoperi cu un capac.

Lasi asa 5 minute , dupa care o servesti celor dragi cu smantana sau ardei iute, dupa gust, dar musai cu o felie de paine facuta in cuptor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise