ciorba de burta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg burta de vaca
  • 1 kg oase de vaca
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe
  • 2 oua
  • 1 telina
  • 50 g hrean
  • 1 cescuta otet
  • 1 legatura leustean
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata burta si picioarele, dupa care se oparesc si iar se spala cu apa rece si putin otet;

Se pun intr-o oala mare oasele sparte dedesubt si burta infasurata deasupra se toarna 2 l de apa rece si se dau la fiert la foc incet, cu cat mai mult cu atat mai bine, pana se desprinde carnea de pe os, cum se spune (se foloseste cu succes orice oala sub presiune);

Se adauga telina, ceapa, morcovii fara de care nu se poate si piperul;

Cand totul a fiert, se scoate carnea deoparte, se taie burta si carnea in fasii potrivite. Apoi se introduce din nou in zeama si se mai da cateva clocote;

La sfarsit, zeama se raceste si se strecoara adaugandu-i galbenus de ou si smantana;

Se drege totul cu smantana si otet.(usturoi la alegere)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise