Ciorba de cartofi cu scarita

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana

Mod de preparare

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.

Scarita o taiem bucatele, iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.

O fierbem cam 25 de minute.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.

Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.

Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.

Dupa ce scarita a fiert suficient, adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.

Lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand legumele sunt fierte bine , punem pasta de rosii si borsul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote, apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.

Luam ciorba de pe foc, tocam patrunjel verde si presaram deasupra.

Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise