Ciorba de cartofi cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 3 ciuperci
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1 pulpa de pui
  • 100 g sunca afumata (bacon)
  • 300g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 50g ulei
  • Sare
  • piper
  • Frunze leustean
  • Frunze patrunjel

Mod de preparare

Morcovii si telina le dam pe razatoarea mare. Ciupercile, ceapa,cartofii si sunca le taiem cubulete. Dezosam pulpa si taiem si carnea in bucati.

Intr-o oala de 5L, punem putin ulei, adaugam sunca si prajim putin pentru aroma, punem legumele si carnea, dinstuim cam 15’, dupa care adaugam apa. Amestecam punem sare si piper si lasam la fiert, la foc mic, 45’. Intrun bol, omogenizam bine galbenusul cu smantana si frunzele maruntite. Adaugam in ciorba, amestecam, lasam sa mai dea un clocot si oprim focul.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise