Ciorba de fasole verde

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • fasole verde (un borcan)
  • 1 ceapa alba uscata
  • cateva frunze de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare dupa gust
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie
  • un varf de lingurita sare de lamaie
  • patrunjel
  • leustean
  • marar

Mod de preparare

In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins, ceapa, frunzele de ceapa verde, ardeiul, toate tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust si rosiile cubulete, se completeaza cu apa (eu am folosit o oala de 3 litri) si se lasa sa fiarba cam 20 de minute.

Apoi se adauga si fasolea verde la borcan (care e deja fiarta) si se mai lasa sa fiarba cam 10-12 minute.

Cand este aproape gata, se acreste cu un varf de lingurita de sare de lamaie.

Dupa ce luam focul, adaugam verdeturi tocate marunt (iar in momentul servirii se mai adauga putina verdeata).

Timp total de pregatire: aprox 35 de minute

Portii: 4

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/ciorba-de-fasole-verde.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise