Ciorba de gulie cu cartofi

Legumele le curatam de coaja.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 cartofi
  • -1 gulie alba, mare si cruda
  • -1 morcov
  • -1/2 ceapa galbena
  • -1 tija de telina sau ¼ telina
  • -2 linguri ulei
  • -1 rosie mare sau 2 mici
  • -piper
  • -sare
  • -lamaie pentru acrit

Mod de preparare

Legumele le curatam de coaja.

Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.

Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei.

Adaugam cartofii, gulia, tija de telina taiata si ea si amestecam de cateva ori.

Peste legume, adaugam apa calda sau, daca doriti o supa mai consistenta, se poate adauga supa de carne.

Lasam sa fiarba totul, iar la sfarsit, asezonam cu sare si piper sau cu vegeta, dupa gust si preferinte.

Taiem cateva frunze de patrunjel si presaram in supa.

Servim acrita cu zeama de lamaie sau merge foarte bine cu smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise