Ciorba de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui
  • ardei rosu
  • ardei verde
  • 1 morcov
  • o ceapa nu prea mare
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 rosie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 mana de taietei
  • bors pentru acrit sau puteti acri cu ce va place

Mod de preparare

Pulpele le parlim pe flacara de la aragaz,pentru a indeparta tot puful de pe ele.

Le spalam bine si le lasam la scurs.

Intr-o oala ,de circa 8 litri,punem cam pe 3/4 apa.

Dam drumul bucatilor de pui.

Cand incepe sa fiarba,luam spuma cu o paleta.

Intre timp pregatim si legumele.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il radem de coaja ,apoi il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Radacina de pastarnac o curatam si o facem cubulete.

Bucatile de ardei le facem patratele mici.

Rosia o curatam de coaja si o tocam.

Dupa ce am spumat carnea,dam drumul la toate legumele taiate si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Incercam carnita si cand este bine patrunsa,punem borsul.

Lasam sa inceapa iar sa clocoteasca, condimentam cu sare , piper si boia de ardei dulce.

Punem si taieteii si lasam sa mai fiarba circa 5 minute.

Inchidem ciorba,tocam niste patrunjel verde si presaram deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise