Ciorba de pui a  la grec

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 l de ciorba avem nevoie de un pui mare de la care eu pun mereu pulpele
  • aripile si spatele
  • o ceapa medie
  • 2 morcovi
  • un ardei rosu
  • o jumatate de radacina de telina
  • 2 fire de telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 maini de orez ( asta e masura mea ) 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri mari ( 3 daca sunt ouale mici) un cub de legume sau o lingura de delikat de legume
  • sare
  • piper
  • bors magic pentru acrit sau daca aveti muraturi puneti cu incredere 2-3 linguri de zeama de la muraturi.

Mod de preparare

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg , si fierbem impreuna cu un cub de legume , dafinul , sare si piper timp de 15 minute , spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne ) si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea , telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei.

Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi.

Normal ciorba de pui à la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul.

Va doresc pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise