Ciorba de salata verde cu omleta

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 capatani de salata
  • 200 gr slanina afumata
  • 3-4 catei de usturoi
  • 400 gr lapte acru
  • 1,5 l apa
  • sare
  • 1 lingura faina
  • marar verde
  • 3 oua

Mod de preparare

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii.

Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura.

Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam imediat salata si amestecam.

Sa nu vi se para ca va fi plina oala de frunze, pentru ca scade cand incepe sa se incalzeasca. Adaugam apa si o lingurita de sare si lasam sa fiarba 10 min.

In acest timp, pregatim omleta. Batem ouale intr-un bol, cu un praf de sare, se pun la prajit in tigaia incinsa. Scoatem omleta pe o farfurie, o lasam sa se racoreasca si o taiem in fasii subtiri ca pe niste taietei.

Cand salata a fiert, adaugam usturoiul tocat marunt si mai dam un clocot.

Turnam laptele acru in ciorba fierbinte. Adaugam si mararul tocat si bucatile de omleta.

La servire, mai putem adauga si smantana pentru a avea o ciorba si mai bogata la gust si mai consistenta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise