Ciorbă la borcan(conservă)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg de roşii coapte bine
  • 7 cepe mari
  • 7 morcovi
  • 7 ardei graşi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 3 legături de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 1 legătură de frunze de leuştean
  • 4 linguri de sare

Mod de preparare

Se dau roşiile prin separator şi se pun la fiert. Se dau prin maşina de tocat/robot/răzătoare sau se taie mărunt şi se adaugă în bulion. Se fierb o oră amestecând să nu se prindă. Se adaugă sarea, frunzele tăiate mărunt şi se mai fierbe 10-15 minute.

Se pune rezultatul în borcane mici cât să fie pentru o ciorbă.Se toarnă fierbinte în borcane sau sticle largi la gură(sterilizate şi fierbinţi). Se pun în pături până a doua zi. Eu am avut sticle cam mari de data asta!

Iarna, pui apa la clocotit, adaugi un borcan de zarzavat , pui şi nişte ulei şi ai ciorba gata. Poţi adauga şi paste. Ca să fac o probă, cu ce a rămas, am făcut o ciorbă şi am adăugat "sloboaşte(lenea muierii)". Se sparge un ou, se adaugă făină, nişte apă cât să iasă un aluat mai gros decât cel de clătitte. Se slobod cu o furculiţă în apa clocotită aceste paste instant.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise