Ciorba mea de legume

Timp pregatire
69 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 3 morcovi
  • 1 pâstârnac
  • 1 felie de ţelină
  • 1 gulioară
  • Puţin ardei
  • 3 cartofi
  • O mână de păstăi de fasole
  • 1 felie de varză
  • Bulion sau pastă de roşii(roşii proaspete vara)
  • 1-2 cuburi de supă de pui (opţional)
  • Verdeaţă multă
  • Smântână , la servire(opţional)
  • Ardei iute , dacă vrei
  • ulei

Mod de preparare

Taie legumele cum vrei, căleşte ceapa cu ardeiul şi rădăcinoasele, nu prea mult. Pune si restul legumelor şi căleşte-le şi pe ele puţin. Adaugă supa sau apa caldă, cât vrei să fie de groasă compoziţia.Pune la sfârşit bulionul de roşii sau dacă nu-ţi place, pune oţet, sare de lămâie sau suc de lămâie. Se poate servi şi dulce, fără adaos de acreală.

Lasa la fiert căt să mai dea un clocot. Pune verdeaţa la servire să nu-şi piardă calităţile. Cine doreşte poate pune smântănă/iaurt la servire, ardei iute.

După anotimp, poţi adapta legumele!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise