Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne porc
  • 500 g varza acra tocata marunt
  • 2 morcovi
  • 1 radaciniapatrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras colorat
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 500-800 ml zeama varza (moare)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt.

Varza murata o maruntim dupa preferinta.

Dupa ce curatam zarzavatul- doar un morcov- il taiem marunt, doar ceapa si usturoiul le lasam intregi.

Un morcov il dam pe razatoare si il calim in putin ulei ca sa dea o culoare frumoasa supei. Apoi rasturnam morcovul peste carne.

Adaugam varza murata si lasam sa fiarba cam o ora.

Apoi adaugam si celalalte legume, ceapa intreaga si usturoiul trecut prin presa. Punem apa necesara si asezonam, avand grija ca varza este deja sarata.

Dupa ce si legumele sunt fierte batem bine galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba.

Rasturnam liesonul in ciorba si adaugam frunze verzi de cimbru si marar.

Lasam sa dea un clocot, stingem focul si adaugam atata zeama de varza cat ne place sa fie de acrisoara. Presaram patrunjel verde deasupra.

Pofta buna sa aveti !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise