ciulama de pasare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 portii: 2
  • 500 kg pui (pasare)
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina
  • 100 g ceapa
  • 100 g malai
  • 200 ml ulei
  • sare.

Mod de preparare

Preparare: puii (pasarea) se curata, se tree prin flacara, se spala si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece si sare, odata cu zarzavaturile curatate si spalate. In timpul fierberii se spumeaza cu paleta. Cind pasarea a fiert, se scoate, se portioneaza si se mentine la cald in supa. Faina se dizolva in putina supa racitii, peste care se adauga si uleiui, amestecindu-se bine pentru omogenizare. Compozitia se fierbe cca 30 minute adaugind progresiv supa incalzita pina la obtinerea unei consistence normale a sosulul de ciulama. Se verifica gustul, se pune 1/2 din cantitatea de unt deasupra, pentru a nu se forma crusta. Se serveste in farfurii portia de carne, peste care se toarna cu polonicul sosul de ciulama, stropit cu unt si mamaliguta separat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise