Ciulama de pui

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne de pui
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt
  • 100g faina
  • 50 g maorcovi
  • 50 g telina radacina
  • 50 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • un cub Knorr Gaina (se foloseste la inceputul prepararii, ca baza pentru mancare)

Mod de preparare

Carnea de pui se spala si se taie. Morcovii, ceapa si telina se curata si se cresteaza. Usturoiul se toaca.

Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga legumele si se fierb in continuare circa 30 de minute. Apoi supa se strecoara, iar carnea se portioneaza si se mentine la cald.

Fainase dizolva in supa racita, se pune uleiul incalzit impreuna cu usturoiul, se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust.

Se adauga treptat supa incalzita si se fierbe pe foc mic, se pune cub Knorr Gaina, pina se obtine consistenta de ciulama. Pulpele se acopera cu ciulama. Se servesc fierbinti, de preferat cu mamaligulita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise