Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui curatat si portionat
  • 1/2 kg ciuperci albe spalate
  • curatate si taiate felii
  • 100g ulei vegetal (eu il prefer pe cel de porumb) sau unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
  • o frunza de dafin
  • o ceapa de marime mijlocie
  • o legaura mica de patrunjel
  • tocat (sau marar)
  • 100g smintina mai groasa

Mod de preparare

Se fierbe puiul cu ceapa, sare, piper si dafin. Cand este gata se scoate din supa si se pastreaza deoparte. Supa se strecoara. In 1/2 din unt sau ulei se pune faina, se rumeneste putin si se stinge cu supa. Se adauga smintina si se da in clocot. Se mai fierbe pina se ingroase. Ciupercile se prajesc usor in cealalta jumatate de grasime si se toarna peste sosul de faina. Se adauga carnea de pui si se mai fierbe pina se ingroase. Se ia de pe foc, se presara nucusoara putina, piper si patrunjelul tocat. Se mananca cu mamaliga calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise