Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 pui sau 1 kg carne de pui
  • -1 morcov
  • -1 pastarnac
  • -1ceapa
  • -1 telina
  • -1 radacina de patrunjel
  • -1 cutie ciuperci sau 500 gr ciuperci proaspete
  • -200 ml smantana pentru gatit
  • -200 ml lapte dulce
  • -3 linguri faina
  • -100 gr unt
  • -sare,piper

Mod de preparare

Spalam puiul si il portionam sau, daca avem carne de pui, o spalam bine. Punem carnea la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba adunam spuma care se formeaza de cate ori este nevoie. Adaugam apoi legumele taiate mai mari si lasam sa fiarba. Cand s-a fiert carnea se scoate si se da deoparte. Legumele se pot folosi la salate sau alte preparate. Separat punem untul la topit, adaugam apoi faina si amestecam bine sa nu se arda. Subtiem cu lapte si amestecam cu un tel sa nu se formeze cocoloase,apoi adaugam si smantana. Punem in sos ciupercile si carnea de pui. Mai lasam sa dea cateva clocote. Potrivim gustul de sare si piper. Servim ciulamaua calda cu mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise