Ciuperci cu ardei si smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 pers:
  • 250gr ciuperci
  • 1 ardei rosu sau galben(sau jumate din fiecare)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura de margarina
  • piper,vegeta sau sare,oregano si marar(2 lingurite dc e uscat)
  • 1 lingura si jumatate de faina
  • 1 linguri de smintina
  • 1 cana lapte

Mod de preparare

Se spala si se cutata ciupercile, se dau 10-15 minute la fiert in apa clocotita.Apoi se scot se storc de apa,se taie feliutze,se toaca ardeiul ,morcovul si ceapa.

Intr-o tigaie adinca(sau o oala cu coada adinca cca 8-10cm adincime) se pune lingura de margarina si ceapa se lasa putin sa se dinstuiasca in tigaie cu un capac deasupra,peste 5 minute se adauga morcovul si ardeiul se lasa si ele la dinstuit 10 minute apoi adaugam ciupercile si mai lasam 5 minute dupa care condimentam,si mestecam 2 minute bine compozitia sa se imbibe condimentele,si adaugam o cana de apa,lasam sa scada apa.Pana scade apa amestecam faina cu smintina si laptele intrun castronas,sa nu ramina bule. cind apa a scazut bine adaugam compozitia de lapte smantana si faina si 1 linguritza de vegeta si un pic de marar. si le amestecam...la amestecam 5 minute pina se ingroasa si clocoteste de 2 ori,si stingem focul...Va urez pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise