Ciuperci cu ficat de pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 0.5 kg ficat de pui
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei sau gogosari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • ulei de masline, sare, piper, oregano, maghiran

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se pun la oparit cca 15 min, intregi.

Se taie solzi ceapa, se taie feliute ardeii. se dau morcovii pe razatoarea mare, se taie dovleceii felii subtiri.

Se ia o tava intinsa, se pune putin ulei de masline, se aseaza ciupercile scurse de apa in care au fiert. Se pune apoi ficatul de pui uniform in tava.

Se amesteca toate legumele intr-un bol, in care se pune sare si piper dupa gust, la fel oregano si maghiran.

Se asterne un strat omogen de legume peste ficatul de pui si se da la cuptor.

Se mai intoarce tava din cand in cand.

Se serveste cu garnitura de cartofi piure sau orez fiert al-dente.

Merge asortat cu un vin alb sec.

Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise