Ciuperci cu praz si masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ciuperci 500 g
  • praz 1 kg
  • masline 200g
  • ceapa 2 bucati
  • bulion 2 linguri
  • ulei 150 ml
  • 100 ml vin
  • otet o lingura
  • sare jumatate de lingurita
  • piper un varf de cutit

Mod de preparare

Ciupercile si prazul se curata, se spala, si se taie in bucati mai mici si se pun la calit ( intai ciupercile apoi prazul). Din uleiul ramas se prepara un sos cu o lingura de faina, bulion, ceapa taiata marunt si condimente. Se stinge cu supa sau apa calda si se adauga ciupercile si prazul. Dupa ce se potriveste gustul de sare, se pun maslinele (oparite si spalate in mai multe ape reci) si se lasa la fiert circa 50 de minute. Se adauga vinul.

Mancarea de ciuperci cu praz si masline se poate servi si rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise