Ciuperci cu pui in sos de vin alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta aceasta am adaptat-o de la soacra mea. Sunt innebunita dupa ciuperci, dupa cum ati tot vazut din postarile mele:) am pus in plus piept de pui si un sos de vin alb, care fac din reteta aceasta un fel principal, potrivit pentru o zi friguroasa de iarna. Eu o voi pregati si vara, nu-i bai, la cat de delicioasa este!
  • 1 praz
  • 5 catei usturoi
  • 500g ciuperci
  • Un piept pui
  • 4 rosii
  • 50ml suc rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri smantana
  • 50ml vin alb
  • Patrunjel
  • Paprika
  • 40g unt

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie. Puneti prazul si usturoiul tocate marunt, caliti-le cateva minute amestecand bine pentru a nu se arde. Adaugati ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si lasati sa fiarba la foc mediu pentru cateva minute.

Intr-o tigaie de teflon separata rumeniti puiul taiat cubulete, fara ulei. Puneti in tigaia cu ciuperci, adaugati rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si vinul si fierbeti 7 minute cu capacul pus. Aveti grija sa nu scada prea mult, ci dupa gust.

Adaugati smantana dupa gust si mai fierbeti 2 minute. Asezonati, puneti si paprika. Luati de pe foc si presarati deasupra patrunjel tocat marunt, puneti capacul cateva minute apoi serviti cu salata verde sau muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise