Ciuperci cu smantana

Ingrediente

  • 0,5 kg ciuperci
  • 250 ml smantana grasa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam ciupercile si le tocam cubulete. Calim ciupercile in doua trei linguri ulei apoi le scoatem si le lasam deoparte.

Intr-o craticioara incingem untul si punem ceapa taiata in doua. O lasam doar cat sa-si elibereze aromele apoi o scoatem.

Stingem cu o lingura de faina untul incins si adaugam putin cate putin smantana mestecand continuu ca s anu se taie. Va recomand sa folositi o smantana mai grasa de cel putin 20%.

Dupa ce sosul a devenit omogen, adaugam ciupercile , asezonam cu sare si piper , si mai dam intr-un clocot. Presaram marar verde tocat marunt. Sunt foarte bune calde cu mamaliguta.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Caietulcuretete.com.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise