Ciuperci invelite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg cartofi albi
  • 150g smantana
  • 100g telemea de vaca nu prea sarata
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 catei de usturoi sau 3 fire de usturoi verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 cana cu vin rosu
  • 1/2 cana supa de legume
  • 2 linguri de faina
  • 1 mana busuioc verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Cartofii se curata si se pun la fiert taiati in bucati mari, in apa cu sare. Ciupercile se spala bine si se taie in 4. Se pune la incins o tigaie cu ulei si se calesc impreuna ciupercile, ceapa taiata mare, usturoiul taiat si ardeiul curatat si taiat. Se adauga peste ciuperci vinul dupa ce s-au calit timp de 10 minute. Se amesteca bine, se adauga busuiocul taiat, sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc 10 minute, apoi se desface faina in supa de legume si se adauga in cratita, peste ciuperci. Se fierbe pana cand sosul incepe sa se ingroase si apoi se stinge focul. Cartofii fierti se paseaza, se amesteca cu smantana si telemeaua razuita si se rastoarne peste sosul cu ciuperci. Se aseaza frumos cartofii peste ciuperci si se da totul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa sa se raceasca putin si abia apoi se taie portiile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise